Személyes tapasztalatok

Ők már megtanulták
a TM TECHNIKÁT

Hollywoodban rendkívül népszerű a Transzcendentális Meditáció, köszönhetően a David Lynch Alapítvány munkásságának is. Az alábbiakban azonban nemcsak a filmvilág sztárjai vallanak a TM-ről szerzett tapasztalataikról, hanem politikusok, üzletemberek, modellek és zenészek is.

Mit mondanak ismert emberek a TM technikáról?

"A TM valóban mindent megváltoztatott. Így kezdeni és így fejezni be a napot egy nagyon erős dolog. Csak 20 perc, és máris érzed a különbséget. Ez az első, amit csinálok, amikor reggel felébredek."
"A meditáció megváltoztatta az életemet! Nyugodttá és boldoggá tesz, és ad egy kis békét és csendet ebben a máskülönben eléggé kaotikus életben!"
"A TM éppen az, amire szükségem volt! Ami leginkább megdöbbentett, az az, hogy ez volt a legkönnyebb dolog, amit valaha csináltam – nem a legkönnyebb meditáció, hanem a legkönnyebb dolog… Most már az egész családom megtanulta."
"Segít elkülöníteni, hogy ki is vagy valójában, és mi a valóságos azokból a történetekből, amik folyamatosan keringenek a fejedben."
"A 20-as éveimben kezdtem el meditálni, és azóta tapasztalom az előnyeit. Még egy meditációs mobilalkalmazást is használok a telefonomon, amin van időzítő, és egy térkép megmutatja az összes többi embert is, aki bejelentkezett, hogy éppen abban az időben meditál."
"Olyan volt, mintha egy nagyon mély szinten megújította volna a testemet. Sokkal kevésbé aggódom a dolgokon, és sokkal nyugodtabb vagyok. Ugyanakkor pihentebb is vagyok, és sokkal inkább a középpontomban érzem magam."
"Megtanultam általa fókuszálni és megnyugodni. Sokkal nyugodtabban tudtam szembenézni minden kihívással."
Arnold Schwarzenegger
színész
"Úgy tapasztalom, hogy a kreatív ötleteket sokkal könnyebb elkapni egy mélyebb szinten, amikor meditálni kezdesz."
"Van egyfajta nyugalom, amit nem hiszem, hogy valaha is elértem volna, mielőtt meditálni kezdtem."
Martin Scorsese
filmrendező
"Mintegy 40 éve gyakorlom a Transzcendentális Meditációt."
"Azt hiszem, elég tudományos kutatást publikáltak már, ami bizonyítja, hogy a TM-ből mindenki profitál. Ez egy nagyszerű rendszer. Különben miért gyakorolnám már ennyi ideje; csaknem a fél életemen át?"
"A TM a legjobb dolog, amit valaha csináltam annak érdekében, hogy több kreativitást, pozitív energiát és nyugalmat hozzak az életembe."
"Nekem semmi más nem segített, hogy így lecsendesítsem az elmém, és egy nyugodt, kiegyensúlyozott állapotba hozzam. Ami hatékonnyá teszi, az éppen az egyszerűsége, és mint egy igen lusta ember, én ezt mélyen értékelem."
(Az iskolákban bevezetett TM-ről) "A gyerekek imádják Brazíliában, és imádják a Közel-Keleten. Szerintem ez az, amire az embereknek szükségük van; nem magasröptű eszmefuttatásokra, hanem konkrét eredményekre."
"Amikor először találkoztam Maharishivel, az egyike volt az egész életemet átformáló pillanatoknak. Az az ember tele volt boldogsággal és örömmel. Nagyon nagy hatással volt rám. Én is akartam ebből egy kicsit."
Ringo Starr
zenész
"Emlékszem egy cikkre egy női fitnesz magazinban, amiben azt írták, ’a meditáció a legjobb botox’. Ez tényleg így van, mert egy csomó stresszt kiold. Általában sugárzóbb leszel tőle."
Anne-Marie Curry
szupermodell
"Gyakran viccelődöm, hogy egy modell élete nagyon hasonló egy stewardess életéhez – sok időt töltesz hotelekben és repülőtereken, egyedül. A Transzcendentális Meditáció sokat segített nekem: most már, ha utazom egy repülőn és meditálok, nyugodt leszek. A frusztráció eltűnik."
"Amikor először találkoztam Maharishivel, az egyike volt az egész életemet átformáló pillanatoknak. Az az ember tele volt boldogsággal és örömmel. Nagyon nagy hatással volt rám. Én is akartam ebből egy kicsit."
(Volt brit külügyminiszter, aki 30 éve gyakorolja a TM-et)
"Nyugodtabbá tesz, kevesebbet fáj a fejem, és jobban alszom."
William Hague
politikus
(Brazília miniszterelnöke, aki döntött arról, hogy Brazília mind a 38 000 általános iskolájába bevezessék a TM-oktatást)
"Ahhoz, hogy a testemet egészségesen tartsam, kocogni szoktam, és ahhoz, hogy az elmém egészséges legyen, a Transzcendentális Meditációt gyakorlom."
Dilma Rousseff
politikus
(Mozambik volt miniszterelnöke, aki országában bevezette a TM-et a miniszterei körében, a katonaságban és a rendőrségen.)
"A TM békét hozott az országom számára. A 17 éve dúló polgárháborút felváltotta a béke. Annak érdekében, hogy elkerülhessük a háborút, valaminek mélyebben meg kell változni az elménk és tudatosságunk szintjén.”
Joaquim Chissano
politikus
(Japán volt miniszterelnöke)
"A feleségem, Miyuki és én is rajongunk a Transzcendentális Meditációért. Nagyrészt a TM-ben rejlő bölcsességnek köszönhetően egy kivételesen boldog és kiegyensúlyozott családi életet tudtunk fenntartani az évek folyamán."
Yukio Hatoyama
politikus
(Kambodzsa volt miniszterelnöke)
"1994-ben tanultam meg a TM-et, amikor Kambodzsa oktatási minisztere voltam. Rengeteget adott az országom számára és nekem személyesen is. Nagyon sok energiám volt, és a gondolkodásom tisztább és precízebb lett. Úgy éreztem, a lehető legmagasabb szinten tudok teljesíteni. Nagy sikereket értem el… Javítottam az oktatásunk színvonalán, és megszüntettem a korrupciót, amiről senki sem hitte, hogy lehetséges. Később külügyminiszter lettem, majd Kambodzsa első miniszterelnöke, mindezt csupán 3 évvel azután, hogy megtanultam a TM-et."
Ung Huot
politikus
(Dollármilliárdos, a The Hartford Group korábbi ügyvezetője, jelenleg az XL Csoport igazgatósági tanácsának tagja)
"A szakmai életemet tekintve a TM lehetővé tette, hogy folyamatosan emeljem a teljesítményemet. Segített megküzdeni a stresszel és az élet nehézségeivel. És erősen hiszem, hogy a meditáció gyakorlása hozzájárult egy stabil belső állapot fenntartásához – belső egyensúlyt adott a külső körülményektől függetlenül."
Ramani Ayer
üzletember
(Dollármilliárdos, a Bridgewater Associates ügyvezetője, a Forbes magazin Amerika 25. leggazdagabb emberévé választotta 2016-ban)
"Minden nap 20 percet meditálok. Kivéve, amikor nagyon elfoglalt vagyok. Akkor 40 percet meditálok. (…) A meditáció nyitottsághoz, szabadsághoz vezet, amikor egyfajta intuíció csak úgy magától megjelenik. Hátra tudsz lépni, és perspektívába helyezni a dolgokat."
Ray Dalio
üzletember
(A washingtoni Tower Companies üzleti partnere, 2007-ben az Év Üzletembere)
"A legjobb döntés, amit valaha hoztam, hogy befektettem az emberekbe és a Transzcendentális Meditáció program bevezetésébe a vállalatomnál. Ez a lépés a fejlődés és az egészség kultúráját teremtette meg a cégnél."
Jeffrey Abramson
üzletember
(A Calvin Klein divattervezője) "Mondhatom, hogy rengeteg előnye van. Nekem segített például – és ez nagyon fontos számomra – egy nagyon jó, boldog csapatot felépíteni a munkahelyemen. Sok embernek az első mondata, amint belép az irodánkba: Istenem, ennek az irodának milyen pozitív energiája van!"
Italo Zucchelli
üzletember
(A DHL volt ügyvezetője, jelenleg az Asia Pacific, Agility Logistics Solutions Ltd. ügyvezetője)
"Az a 40 perc, amit meditációval töltök, úgy tűnhet, mintha időveszteség lenne, de olyan mély pihentséget és feltöltődést ad, hogy valójában eszköz a hatékonyságunk megnövelésére."
Hans Hickler
üzletember
(A Sodashi kozmetikai vállalat ügyvezetője, aki szintén bevezette a TM-et cégébe)
"Nagy öröm nézni, milyen előnyöket hozott a gyakorlás a cégünk életébe mind üzletileg, mind az egyének számára. A meditáció kulcsfontosságú szerepet játszik egy kreatív, együttműködő, gondoskodó és összetartó munkakörnyezet létrehozásában a Sodashinál, és egyértelműen segített a munkavállalók megtartásában és a lojalitás erősítésében."
Megan Larsen
üzletember

TM gyakorlók tapasztalatai

Vitorlázó

Méder Áron

A transzcendentális meditációról korábban sokat olvastam, eddig azonban nem volt tanárom, aki a technikát megtanította volna. Mostantól Nick a mesterem. A meditációs ceremónia és a mantrám túlságosan is magánjellegű, de az érzést megpróbálom körülírni.

Minden reggel és este étkezés előtt meditálunk 20 percet. A meditáció lényege: „nem gondolunk semmire”, a mantrára gondolunk, vagyis próbálunk leválni a testünkről és az agyunkról, hogy a valódi lényünket meglássuk és megtapasztaljuk. Mindenkit érdekel a kérdés, „ki is vagyok én”, és a meditáció segít megtalálni a választ. A transzcendentális meditáció egy a meditációs technikák közül, ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb. Az univerzum megértése és a kozmikus látás segít megérteni saját magunkat, ez az, amiért én is végzem.

A TM meditáció során a testünk elnehezedik, a légzésünk ritkul, ahogy Maharishi fogalmaz, „lemerülünk az óceánba a felszínünk alá”. A cél: minél mélyebbre merülni, és minél hosszabban. A totális gondolatnélküliség, ahol képesek vagyunk érezni az univerzális kozmikus energiát. Ha egyszer ezt egy kicsit megtapasztaltad, akkor soha nem tudsz ettől elszabadulni. Ettől kezdve a világot másképpen látod. „Csak” egy technikáról írok, ami nem filozófia, nem vallás, „csak” meditáció. Sokan hisznek abban, én is, hogy a meditációval meg tudjuk változtatni a világot.

PROCTER&GAMBLE MATERIAL QUALITY LEADER

Vidák Katalin

Nagyon stresszes volt a munkám, és bár próbálkoztam relaxációs technikákkal, valahogy egyik sem működött. Szerettem volna találni egy technikát, ami igazán kikapcsol, nem csak egy lazítás, pl. egy jógaóra végén, ami sokszor amúgy is alvásba torkollik. A bevezető előadáson döbbentem rá, hogy mennyivel többet is rejt ez a technika, mint gondoltam, azóta az egész életszemléletemet és a stresszhez való viszonyomat átformálta. Ráadásul a páromat is itt ismertem meg 🙂
Amikor TM-ezek, teljesen kiürítem az agyam, és ez egy olyan pihentető állapot, ami semmihez sem hasonlítható. A dolgok, amik problémának, gondnak tűntek, a TM óta jelentéktelen kis apróságok. Felfedeztem, hogy az élet sokkal több, mint az, amit napi 24 órában kis szorgos hangya módjára felfogunk belőle, hisz az csak éber tudatállapot és az 5 korlátolt érzékszerv által megragadható valóság. Megtapasztalni, hogy léteznek egyéb tudatállapotok is, eléggé kitágította a világképemet. Leegyszerűsítve, a létezés értelme számomra maga a létezés lett, a pillanat megélése minél intenzívebben, nem pedig a munka, a pénz, a társadalom által elismert sikerek hajszolása.

Díjmentes Ismertető előadás

Tedd fel kérdéseidet személyesen! Bevezető előadásokon képet kaphatsz arról milyen előnyökkel járna számodra a TM technika megtanulása és hogyan zajlik a gyakorlatban a tanfolyam.

Scroll to Top